Ljekari su veoma zabrinuti za zdravlje patrijarha SPC Irineja, njegovo stanje se konstantno prati, jer je koronavirus značajno uticao na slabljenje njegovog opšteg zdravlja, saznaje Nova.rs iz izvora bliskih Patrijaršiji i VMC Karaburma.

U ranim jutarnjim časovima ispoljavaju se simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja koji se liječi od koronavirusa u beogradskoj Vojnoj bolnici Karabruma, objavljeno je jutros na sajtu SPC.

“Na primijenjene mjere liječenja stanje Njegove Svetosti se stabilizuje. Konzilijum ljekara specijalista kontinuirano prati zdravstveno stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja”, navodi se u saopštenju.

Portal Nova.rs navodi da je već nekoliko puta zasijedao konzilijum ljekara.

“U početku je njegova svjetost zaista bio dobro, ali su se nakon određenog vremena ispoljili simptomi korone. Problem je bio što su se informacije od njegovog odlaska u bolnicu u značajnoj mjeri skrivale. Jedan episkop je izlazio u javnost sa poluinformacijama o njegovom zdravlju i time dovodio vjernike u zabludu”, navodi izvor portala Nova.rs, dodajući da se Irinej liječi od kardiovaskularnih tegoba u bolnici koja nema sve uslove za to.

S druge strane, sagovornik portala iz VMC Karaburma, medicinske ustanove u kojoj se liječi patrijarh, navodi da je poglavar SPC u ozbiljnim godinama i samim tim ugrožena grupa koja zahtijeva posebnu pažnju i negu.

“To što je on značajna ličnost čini ovu situaciju dodatno osjetljivom. Irinej više od deceniju ima problema sa srcem. I da nema, kod starijih ljudi se često jave takve vrste slabosti usljed zaraze koronavirusom. Tim ozbiljnih ljekara prate njegovo zdravlje i učiniće sve kako bi mu pomogli da prevaziđe ovu situaciju”, poručuo je sagovornik portala Nova.rs.

Poglavar SPC Irinej hospitalizovan je 4. novembra u Vojnoj bolnici Karaburma u Beogradu nakon što je testiran pozitivno na korona virus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here