Pred vijećem Ivana Adamovića sudiće se Jovanu Mujoviću (51), kojem je stavljeno na teret krivično dje lo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, i Siniši Drljeviću (42), koji optužen za ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, piše Dan.

Prema optužnici koju zastupa državni tužilac Hasan Lukač, 1. juna ove godine, oko 20 sati, u Ulici Miloša Mališića u Beranama, Mujović i Drljević su bili akteri obračuna vatrenim oružjem.

Dok su se mimoilazili automobilima, Drljević je izašao iz vozila držeći pištolj nepoznate marke, kalibra devet milimetara, koji je neovlašćeno držao, iz kojeg je ispalio više hitaca u pravcu „mercedesa“ kojim je upravljao Mujović.

“Nedugo zatim, Mujović je zaustavio auto, izašao iz vozila i iz pištolja nepoznate marke, kalibra 7,65 milimetara, koji je neovlašćeno držao, ispalio više hitaca u pravcu Drljevića, kojeg nije pogodio nijedan projektil, ali je tom prilikom u opasnost doveo više lica Merjeme Čorče, njenog supruga Albina Velija i njihovog tromjesečnog sina, koji su se kretali ovom ulicom. Projektil koji je ispalio Mujović pogodio je Čorče u predjelu lijeve potkoljenice”, piše u optužnici.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here