Nova vlast u Tivtu razriješila je dužnosti gotovo sve dosadašnje rukovodioce opštinskih sekretarijata i službi iz Demokratske partije socijalista, tako što su organi kojima su oni rukovodili ukinuti, reorganizovani ili preimenovani, pišu Vikend novine.
Otkaze su dobili sekretari sekretarijata za finansije i lokalne javne prihode Rajka Jovićević, za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj Marko Petričević, za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, za opštu upravu Tamara Furtula, za turizam i preduzetništvo Petar Vujović i za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović. Sekretarka za imovinu Rita Mitrović će kao v.d. ostati na čelu organa koji će se baviti imovinsko-pravnim zastupanjem Opštine. Do isteka ugovora na svom mjestu ostaće i glavna administratorka Marija Sijerković.
Predsjednik opštine Željko Komnenović je nekima od smijenjenih funkcionera ponudio niže pozicije u Opštini, ali su oni svi to odbili.
Nova organizacija lokalne uprave Tivta ubuduće će imati 12 sekretarijata službi i direkcija umjesto dosadašnjih 16. Novi rukovodioci biće imenovani kao vršioci dužnosti već u ponedjeljak, a tek onda će biti napravljena sistematizacija 12 sekretarijata, službi i direkcija.
Nova vlast će već u ponedjeljak imenovati vršioce dužnosti čelnika novih opštinskih organa i službi, a onda će oni napraviti nove interne sistematizacije tih organa i odrediti neophodan broj zaposlenih.

“Opijeni snagom moći koja im je nezasluženo pripala, pa i sami nijesu još svjesni kako i što treba da rade, počeli su ‘čistku po dubini’. U susret prazniku grada ‘obradovali’ su sekretare i direktore organa i službi direktnom najavom da više ne računaju na njih, jer nijesu politički podobni, uprkos činjenici da se radi o profesionalnom i stručnom kadru”, saopštili su iz partije.

Vikend novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here