BIVŠI IGUMAN DAJBABABA:

Sveštenici, bliski saradnici pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, saradnici su službi bezbjednosti. Imam podatke o tome – izjavio je arhimandrit Nikodim Bogosavljević (60), nekadašnji nastojatelj Manastira Dajbabe i do 2011. klirik Mitropolije crnogorsko-primorske SPC.

“To se zna u SPC. Njih u Crnoj Gori nazivaju ‘7 sekretara SKOJ-a’. Oni su iz Amfilohijevog kabineta”, kazao je gostujući u podkastu “Srpski Kolektiv”.

Od 1997. Nikodim Bogosavljević, rodom iz Kosovske Mitrovice, sabrat je u Cetinjskom manastiru. Amfilohije ga je rukopoložio. Glavni urednik časopisa Mitropolije crnogorsko-primorske „Svetigora“ od 2003. do 2005.

“Svi ti saradnici službi u Amfilohijevom kabinetu su i ‘crnogorstvujušći’. Leglo Crnogorstva je u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj”, tvrdi Bogosavljević.

On nije poimenično naveo o kojim sveštenicima je navodno riječ i za koju službu ili službe rade.

Nakon smrti Amfilohija, a vezano za predstojeći izbor novog mitropolita, iz crkveno-političkih krugova u Beogradu je nezvanično najavljeno “disciplinovanje” Mitropolije crnogorsko-primorske SPC u cilju suzbijanja navodnog “autonomaštva”.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here