Glavni grad podnio je krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe povodom ugrožavanja bezbjednosti zbog posipanja otrova na javnim površinama i pozvao nadležne da hitnio reaguju.

Oni su kazali da su njihove nadležne u posljednjih nekoliko dana uradili sve što je bilo u njihovoj nadležnosti i više od toga – ekipe gradskog preduzeća Čistoća doo su reagovale na prijave građana i NVO o posutom otrovu, a organizovani su i redovni obilasci terena sa akcentom na parkove, park šume i mjesta koja su prepoznate kao lokacije na kojima kućni ljubimci najčešće borave sa svojim vlasnicima.

“Zgroženi činjenicom da se i pored apela dijela javnosti, građana, vlasnika kućnih ljubimaca, ali i uprave Glavnog grada, formalnim i neformalnim kanalima komunikacije, problem nije riješio, a odgovorna lica nijesu privela pred lice pravde, zbog izraženog osjećaja odgovornosti prema svakom biću koje se nalazi na teritoriji Podgorice, gradska uprava je podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica po osnovu ugrožavanja bezbjednosti”, navode iz PG Biroa

Apeluju na nadležne državne organe da ovaj slučaj tretiraju sa dužnom pažnjom i da imaju u vidu da ovakvo postupanje ne ugrožava samo životinje kojima je, vjeruju, otrov bio namijenjen, već i sve one koji svakodnevno koriste javne površine širom Podgorice.

“Efikasnim postupanjem spriječiće se dalje dovođenje u opasnost ne samo životinja, već i djece koja su najčeši posjetioci mjesta na kojima je prosut otrov”, navode iz Glavnog grada.

Oni su istakli da su kamere koje je postavio Glavni grad, upravo zbog nedjela koja redovno priređuju nesavjesni građani, morale biti isključene nakon inicijative određenih organizacija nevladinog sektora do dobijanja daljih saglasnosti, što im dodatno otežava da doprinesu otkrivanju počinilaca.

“Kao roditelji, kao vlasnici kućnih ljubimaca, ali i odgovorna lica na čelu institucije koja posjeduje jedan od najboljih azila u Crnoj Gori, na ovo gledamo i lično. Stoga, još jednom pozivamo Upravu policije i sudske organe, koji su nadležni za rješavanje ovog problema, da povodom ovog slučaja hitno reaguju! Na kraju, uz zahvalnost jednom broju nevladinih organizacija koje su partneri Glavnog grada u ispunjavanju misije zbrinjavanja i udomljavanja što većeg broja izgubljenih ili napuštenih kućnih ljubimaca, poručujemo da je u zajedničkom interesu da se ovaj problem riješi na način da počinioci budu kažnjeni najstrožijom kaznom koju zakoni propisuju, te će za akcije ove vrste u gradskoj upravi uvijek imati partnera”, zaključuju iz Glavnog grada.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here