Na društvenim mrežama osvanuli su video zapisi i fotografije sa žurke organizovane, sinoć, u nikšićkom lokalu „Dogodine u Prizrenu“, na kojima se navodno vidi da je u malom prostoru bio veliki broj ljudi i da nijesu poštovane mjere NKT-a, prenosi Pobjeda.

Lokal se nalazi u Ulici Karađorđevoj, a kako piše taj list nije ni imao dozvolu za rad.

Komunalna policija nije imala prijave za rad tog objekta, a odmah po saznanju šta se dešavalo u lokalu izvršen je nadzor.

Načelnik nikšićke Komunalne policije Novica Milović je Pobjedi kazao da su ujutro obišli lokal i da su u njemu zatekli Nikšićanina V.M., koji se predstavio kao vlasnik ugostiteljskog objekta, odnosno, zakupac prostora, te da je isti izjavio kako je prethodne noći organizovao rođendan članu porodice, kao i da ne posjeduje odobrenje za rad, već da je riječ o „objektu u otvaranju“.

Kako saznaje Pobjeda, lokal je odmah zatvoren, zapisnik je proslijeđen nadležnim inspekcijskim i drugim državnim organima.

Slučaj je u nadležnosti Turističke inspekcije, policije i tužilaštva, a u međuvremnu je u medijima i na društvenim mrežama uslijedilo niz komenatra i naslova, poput onih „Srbi u Nikšiću na meti odlazećeg režima“, kako je „u lokal upala inspekcija bez ikakvog povoda“, kako će on biti otvoren tek „kada ga kao pravi Srbi osveštaju“, te kako bi se lokal drugačije „u Srpskom Nikšiću“ zvao nego „Dogodine u Prizrenu“…

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here