Apelacioni sud ponovo je osudio Bjelopoljca Dragoja Baošića na 15 godina zatvora za ubistvo Jovana Kosaća, nakon što je Vrhovni sud predmet ukinuo i vratio na ponovno suđenje, piše Dan.

Presudu je prokomentarisao otac pokojnog Jovana Drago Kosać, ističući da nije zadovoljan jer pred sud pravde nisu izvedeni nalogodavci ubistva njegovog sina.

On tvrdi da su braća Bigovići glavni krivci događaja koji se desio, u kom je nastradao njegov jedinac, da su oni u najmili ubicu, da su ga doveli i da su ga predali.

Takođe, tvrdi da su Bigovići i ekipa poznata narko-grupa iz Herceg Novog koja je uhapšena 18. novembra ove godine zbog rasturanja narkotika, a koja je nedugo zatim i puštena.

Kada se radi o ubistvu Jovana Kosaća, isključivi krivci su, po mišljenju njegovog oca, braća Bigovići dok je neposredni izvršilac Dragoje Baošić, lice koga su oni doveli da izvrši zločin a koji se nije ni poznavao sa njegovim sinom.

Kosać, takođe, tvrdi da je ova „kriminalna grupa” išla i u Pljevlja u svojstvu „crnih trojki” da prebija ljude.

Kosać je o svim saznanjima vezano za braću Bigović, kako ističe, razgovarao sa ljudima iz vrha pravosuđa, među kojima je bio i bivši ministar Zoran Pažin, koji su tada izrazili veliko razumijevanje za njegovu tragediju ali ništa nisu učinili u pogledu procesuiranja ovih ljudi.

On ponavlja da poslednjom presudom Apelacionog suda pravda nije zadovoljena i da neće biti sve do trenutka kada se pred lice pravde dovedu nalogodavci.

“Ja nikada neću odustati da istražim svaku činjenicu i detalj vezano za ubistvo mog sina, niti ću odustati dok svi ne budu kažnjeni. Tek tada smatraću da je pravda zadovoljena”, kazao je Kosać.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here