Usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, aktuelna vlast je Crnu Goru dovela u status okupacione zone Srbije. Utemeljila je pravni osnov za protivustavni upis 50 kvadratnih kilometara crnogorske teritorije sa svim crkvama i manastirima na državu Srbiju, saopšteno je iz CPC-a.

Tim izmjenama ruga se i crnogorskoj istoriji, dodaju iz CPC-a, dajući jednoj okupacionoj organizaciji, kakva je Beogradska patrijaršija, status istorijske i domicilne crkve.

“Akteri takvoga čina, dostojnoga samo kvislinzima, treba da znaju da su se o crnogorsko stijenje obili Nemanjićki, turski, austrijski, Napolenovi, njemački i italijanski “valovi” pa će i jedne centralnobalkanske seljačko-zemljoradničke zemlje kao što je Srbija”, poručuju

IZ CPC-a navode, da Crnogorci nikada nisu bili robovi, pa neće biti ni srpski i svetosavski.

“Znamo da je taj Zakon okupacioni akt u korist Srbije, i prema toj činjenici ćemo se ravnati. Zato pozivamo opoziciju da se prilagodi novim okolnostima Crne Gore kao okupirane zemlje kojom vladaju kvislinzi, i da napušti Parlament i nastavi borbu do konačnoga oslobođenja zemlje na vaninstitucionalni način. U protivnome daće legitimitet samoj okupaciji, i poslužiti joj kao dekor za propast Crne Gore”, pozivaju iz Cpc-a

Iz CPC-a, su na kraju pozvali građane da stanu na kraj prosrpski orijentisanoj vladajućoj većini.

“Što se crnogorske crkve tiče ona je nosila svoj krst i nosiće ga do sudnjega dana boreći se za slobodu Crne Gore, Crnogorsku crkvu kao domicilnu i crkvenu imovinu u vlasništvu crnogorske države. Građani, na okup, ustajte u odbranu nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore”, zaključuju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here