Crnogorski pokret upozorio je novoformiranu vlast u Crnoj Gori da, kako su saopštili, ne provociraju međunacionalne sukobe po Crnoj Gori, jer svojim postupcima konstantno podižu tenzije po nacionalnoj i vjerskoj osnovi i neprocesuiranjem nasilnika podstiču ulično nasilje.

“Juče su u Podgorici pretučena dvojica naših sugrađana, Igor Damjanović i Miro Bubanja, samo zato što su pripadnici crnogorske nacije i simpatizeri našeg pokreta. Nakon organizovanog nasilja po śeveru Crne Gore i prebijanja i zaplašivanja naših sugrađana samo zato što pripadaju drugoj naciji i konfesiji, velikosrpski, svetosavski nasilnici su se osilili, podstaknuti nečinjenjem vlasti i bezočnim saopštenjima kako to čine neke navodne službe, krenuli da ućeruju batinama svetosavlje i srpstvo po čitavoj Crnoj Gori”, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

Dodaju da upozoravaju vlast da su, uz bjesomučnu propagandu i pomoć SPC, Beograda, Banja Luke, .. izvukli najviše što su mogli svetosavskih i velikosrpskih glasova na izborima.

“A to je trećina ukupnog biračkog tijela! Jer smo ubjeđeni da među apstinentima na izborima nema pristalica takve politike i da oni koji su omogućili svojim glasovima prevagu nijesu glasali za velikosrpsku i svetosavsku vlast. Ako mislite da je moguće da trećina biračkog tijela maltretira čitavu Crnu Goru, a da će većinska Crna Gora to da ćutke trpi, onda očito ne poznajete narod kojemu ste, sticajem okolnosti, postali vlast”, navode oni.

Crnogroski pokret poručio je da traži da se pod hitno pronađu počinioci, tim prije što je jedan od njih prepoznat, i najstrože kazne, inače će smatrati da imaju podršku vlasti u tome što rade i da se moraju osloniti sami na sebe.

“Sve posljedice koje mogu nastati zbog toga snosiće sadašnja vlast, jer je ogorčenje među građanima dostiglo opasne razmjere”, zaključuju u Crnogorskom pokretu.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here