Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta kao najstarije Udruženje crnogorskih iseljenika na Sjeverno-Američkom Kontinentu (osnovano 1971. godine) pažljivo prati situaciju u Crnoj Gori, prije svega interese i vrijednosti moderne i nezavisne crnogorske države, za koju su, ističu, dali nemjerljivi doprinos kao dijaspora.

U otvorenom pismu ističu da su uvijek promovisali vrijednosti crnogorskog društva, ističući njegovu prije svega građansku komponentu kao krucijalnu, zalažući se za punu afirmaciju crnogorskog naroda, kao i drugih naroda koji žive u Crnoj Gori.

“Ovom prilikom, Društvo koje je u kontinuitetu više od 50 godina u Kanadi promovisalo crnogorsku naciju, jezik i Crkvu – daje punu podršku svim crnogorskim patriotskim pokretima i podržava svaku aktivnost koja doprinosi jačanju identitetskih pitanja Crne Gore, zajedništva njenih naroda, pravnog sistema, socijalne sigurnosti, odbrambene moći i svakog drugog napredovanja na očuvanju samostalne, nezavisne i evropske Crne Gore. Mi ćemo kao i uvijek biti na braniku naše lijepe domovine”, navode oni.

Pismo potpisuju Zoran V. Raičević, Seadin Dino Kolar, Branislav Vujović, Zoran Kovačević, Miroslav Vukićević, Srđan Vukmirović, Pero Rašović, Marija Selich, Filip Raičković.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here