Novoizabrana Vlada Crne Gore još nije sastavila ni dvije nedjelje rada, a uspjela je da napravi nekoliko krivičnih djela i povreda zakona, saopšteno je danas iz DPS-a.

“Svjedoci smo da premijer u inostranstvu pokušava da ostavi utisak osobe koja baštini evropske vrijednosti i principe NATO alijanse, poštuje ljudska prava i podržava različitosti. Ta njegova maska, međutim, pada na domaćem terenu. Tada demonstrira suštinu dodijeljene mu misije premijera koji je postavljen na tu funkciju uz pomoć SPC i njima bliskog tajkunskog lobija, kako bi državnu administraciju kreirao po zadatim principima projekta klerikalne i jednonacionalne Crne Gore a ne po stručnim kriterijumima”, navodi se u saopštenju.

Tako se u ministarstvima zapošljavaju osobe opskurnih biografija, koje su sve suprotno od onog što premijer deklarativno promoviše pred briselskim zvaničnicima. Dodatni skandal je, dodaju, što se ova lica protivzakonito zapošljavaju.

“Tako imamo samoproglašene šefove kabineta, koji se tako potpisuju u zvaničnim cirkularnim mejlovima. Svi oni se lažno predstavljaju, jer šefove kabineta ne postavlja Vlada već se biraju na javnom ili internom konkursu. Takođe, obavještavamo javnost da je imenovanjem državnog sekretara u Ministarstvu odbrane od strane Vlade, koji je profesionalno vojno lice, prekršen član 130 Ustava Crne Gore u kojem se jasno navodi da je ,,postavljenje, unapređenje i razrješavanje oficira Vojske” nadležnost Savjeta za odbranu i bezbjednost”, navode u ovoj partiji.

Kao dodatni skandal, dodaju da svi ministri u Vladi su dozvolili ovim nezakonito zaposlenim licima pristup tajnim podacima, iako nemaju dozvolu da vrše uvid u dokumenta te kategorije. Ovim povodom podnijeće krivične prijave protiv svih odgovornih lica koja su učestvovala u ovom grubom kršenju Ustava i Zakona o tajnosti podataka.

“Da se ne bi pred nadležnim organima pravdali da su bili neobavješteni ili neznaveni, ovim putem skrećemo pažnju premijeru i svim njegovim ministrima da, ne samo da je nedopustivo ono što rade, pokušavajući da izborom kadrova negiraju građanski karakter države i da državnu upravu očiste od politički, vjerski i nacionalno nepodobnih, nego je nezakonit i protivustavan način na koji to rade”, zaključuju u DPS-u.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here