Okončali su vaterpolisti Jadrana prvi „balon” Lige šampiona u Budimpešti sa pobjedom i dva poraza. S obzirom na imena rivala (Ferencvaroš, Vaspo Hanover i Dinamo Tbilisi) čini se očekivano. Poraz na startu od evropskog prvaka je bio očekivan. Nakon toga su međutim Novljani iznenadili.

Prvo prijatno protiv Njemaca, dok su ih greške i neiskustvo odveli u poraz u duelu sa gruzijskim „policajcima”. Ostavilo je to gorak ukus, jer je tim pun internacionalaca, među kojima i Jadranovo dijete, Jovan Sarić, viđen prije početka sezone kao šansa za osvajanje bodova.

“Da nam je neko prije starta takmičenja ponudio garanciju da se iz Budimpešte vratimo sa tri boda, sigurno bismo potpisali. Međutim, sada kada znamo kako su se stvari odvijale ne možemo biti zadovoljni. Ponavljali smo iste greške u sva tri meča, pogotovo u duelu sa Dinamom nismo igrali kako treba. Ima mnogo stvari koje moramo bolje da radimo u budućnosti”, kazao je kapiten Jadrana Marko Petković.

Turnirski sistem takmičenja i tri utakmice u tri dana, ispostavile su se kao prevelik napor za ubjedljivo najmlađu ekipu u Ligi šampiona.

” Nije lako s obzirom da nemate vremena za odmor, a ni za pripremu, prije svega taktičku za drugi i treći meč. U svakom slučaju, to je problem za sve ekipe i ne može nikome biti izgovor. Sada ćemo imati dovoljno vremena da se oporavimo i pripremimo za drugi turnir”, dodao je Petković.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here