Odlukom Komisije za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta, najbolji sportista Pljevalja u u 2020. godini je Alija Selmanović, član Kik boks kluba Pljevlja, a najbolja sportistkinja je Majda Čakar, članica Odbojkaškog kluba Rudar.

Nagradu mladi perspektivni sportista dobio je Ivan Radović, član Košarkaškog kluba Pljevlja, dok je mlada perspektivna sportistkinja Maja Miletić iz Fudbalskog kluba Breznica.

Ekipa godine je ŽFK Breznica, sportski radnik godine je Slavka Maksimović iz Karate kluba Potoci, a trener godine Budimir Jestrović iz Atletskog kluba Rudar.

Prigodne plakete i novčane nagrade laureatima je uručio predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović.

– Lijepo je biti dio ceremonije uručivanja nagrada sportskim ambasadorima Pljevalja i Crne Gore u ovoj veoma izazovnoj godini koja je na svu sreću iza nas. Krajem svake godine imamo priliku da sumiramo rezultate našeg rada i da napravimo retrospektivu i analizu realizovanih aktivnosti, a samim tim i da se podsjetimo da su Pljevlja decenijama unazad prepoznata kao grad sporta i grad sportskog duha. Zahvaljujući svim bivšim sportistima koji su davali puni doprinos u razvoju sporta, uz pregalaštvo sportskih radnika, Pljevlja iz godine u godinu postižu zapažene rezultate u više individualnih i kolektivnih sportskih disciplina – kazao je predsjednik opštine Golubović.

On je istakao da su sportisti uvijek bili istinski i pravi predstavnici naše države.

– Današnji sportisti su heroji našeg grada koji su se sve ove godine takmičili i donosili zapažene rezultate, čak i u uslovima u kojima se zbog nepovoljne zdravstvene i epidemiološke situacije sport u cijelom svijetu suočio sa izazovima. Vi ste naučili ono što se ne može naučiti formalnim obrazovanjem, a to je da se timskim radom najlakše dolazi do pobjede. Naučili ste kako treba da se ponašate kad se borite sa slabijim od sebe, kako da cijenite protivnike i konkurente, ali i kako da se ponašate kada budete pobjeđeni od boljih od sebe – istakao je Golubović.

On je podsjetio da je opština u protekloj godini sufinansirala 19 sportskih klubova, te da su sportisti iz Pljevalja ostvarili zapažene rezultate.

– Ove godine imamo dva ekipna prvaka u Crnoj Gori, jednog u seniorskoj i jednog u pionirskoj konkurenciji. U pojedinačnoj konkurenciji imamo devet državnih prvaka, od toga su dva seniorska, dva juniorska, jedan kadetski i četiri pionirska. Dobrim ulaganjem u pljevaljske sportove četiri ekipe se nalaze u najvećem rangu državnog takmičenja: iz košarke, fudbala, rukometa i odbojke. Opština Pljevlja je i ove godine pružila podršku svim sportskim klubovima i udruženjima, a u skladu sa mogućnostima i zakonskim normama koje određuju rad svake lokalne uprave – kazao je Golubović.

Golubović je podsjetio da su izdvajanja za oblast sporta u 2020. godini iznosila preko pola miliona eura, kako za kvalitetni sport, tako i za ostale sportske aktivnosti, što je za oko 90 hiljada eura više u odnosu na 2019. godinu.

U ime nagrađenih sportista na dodjeljenim priznanjima zahvalio se Alija Selmanović, najbolji sportista Pljevalja za 2020. godinu.

Za popularizaciju i rezultate ostvarene u prethodnom periodu posthumno su specijalnim priznanjem nagrađeni Mira Topović i Dušan Milić.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here