Samo nekoliko časova od trenutka kada je izabrana nova vlada, potpredsjednik te vlade Dritan Abazović se potrudio da drastično prekrši zakone države Crne Gore iskoristivši lične podatke građana i narušivši tajnost podataka, saopštili su iz Liberalne partije (LP).

U toj partiji tvrde da je Abazović poslao SMS poruke na sve raspoložive brojeve mobilnih telefona pozivajući građane da im se pridruže u Nikšiću i na taj način budu dio partije nove vlasti.

“Očigledno je da je Abazović zaboravio da je sada on vlast te da skladno tome mora odgovarati za svaku izrečenu riječ i učinjeno djelo. Dok ste bili opozicija sve vam se tolerisano i bili ste abolirani od bilo kakve odgovornosti. Međutim, iako ste promijenili političku poziciju i političko agregatno stanje u vama su i dalje ostali recidivi prošlih vremena pa umjesto da prvi štitite zakone i građane Crne Gore vi ih potpredsjedniče vlade kršite i ugrožavate. Višak neznanja, a manjak znanja evidento je prisutan u vašim redovima, što Vama lično ne može biti opravdanje. Kao doktor političkih nauka znate da neznanje ne opravdava i ne umanjuje od odgovornost, stoga ste morali barem da se konsultujete sa nekim ko zna i time izbjegnete ovo političko blamiranje”, poručili su u LP.

Oni su ukazali da je Abazović svjesno prekršio najmanje dva zakona. Stoga, pozvali su državne instiucije da reaguju i podnesu prijavu prema Abazoviću kao odgovornom licu političkog subjekta na čijem je čelu, zbog toga što je, kako tvrde u LP, zvanično prepoznat kao inicijator slanja SMS-ova sa političkim porukama.

Prema važećim zakonima, kako su dodali, sasvim je izvjesno da je takva komunikacija sa građanima nezakonita.

“U ovom slučaju Zakon o elektronskim komunikacijama je i te kako prekršen i načinjen je teži prekršaj Zakona za koji je predviđena kazna od 4.000 do 20.000 eura. Posebno ističemo da je drastično povrijeđen i Krivični zakonik jer je prema njemu, ovo i krivično djelo za koje je predviđena kazna od jedne do tri godine zatvora. Gospodine potpredsjedniče Vlade postigli ste nešto što je do sad nezabilježeno u crnogorskoj političkoj istoriji da prekršite zakone i ugrozite bezbjednost i privatnost građana u prvim satima svog mandata. Šta tek onda da očekujemo od vas i vaših političkih ideologa iz kleronacionalističke koalicije na vlasti u narednom periodu? Ako se prema jutru dan poznaje biće u vašem vršenju vlasti u perspektivi puno ovakvih nepoštovanja zakona, ali se makar nadamo da to nećete ponavljati iste greške. Ipak ste vi sad vlast i trebalo bi biti primjer svima”, zaključili su u LP.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here