Bivša vladajuća partija, potencirajući odnos Prave Crne Gore i njenog političkog direktora, čija je partijska funkcija zamrznuta, a danas savjetnika premijera za unutrašnju politiku Željka Savovića prema NATO savezu, nastavlja sa produkcijom podjela u crnogorskom društvu, saopštio je predjsednik Prave Marko Milačić.

“Ovakva reakcija onih koji su mrzjeli i palili ne samo zastave, već i države i gradove i to ne samo tuđe, već i svoje, dolazi u trenutku kada je Željko Savović, u skladu sa pozicijom koju ima u Vladi, upravo ovih dana krenuo u preispitivanje brojnih manipulativnih odluka bivše vlasti, u prvom redu nezakonitih i tajnih podjela stanova državnim funkcionerima”, saopštio je Milačić.

Iako je DPS prešao u opozicione klupe, dodaje, još uvijek nije prepoznao ono za šta su ga njihovi glasači najviše kaznili, da politika izvrtanja istine i podmetanja više nigdje ne prolazi, politika neistine je vaša sadašnjost, ali je prošlost Crne Gore.

“Tako, manirom vječitog muljatora DPS i danas pokušava da zamuti i uprlja rad nove Vlade, put nove Vlade, zaboravljajući da je sam do vrha uprljan neistinom i takav na izborima kažnjen za nebrigu o Crnoj Gori”, rekao je Milačić.

Dodaje da nije Savović palio Nato zastavu, već je da je zapalio lično on.

“DPS dušebrižnici, za šta ga optužujete u saopštenju koje nije ni potpisano, kako i priliči vama, političkim kukavicama, on se borio i bori se da se ne zaborave nevino stradale žrtve Crne Gore, one koje vi ne spominjete, one koje ste vi i mrtve zaboravom još jednom sahranili, njegova borba je borba za djecu Murina, sve žrtve koje je donosila i odnosila vaša nerazumna politika, sve one koji su stradali od politike čiji ste vinovnici bili upravo vi iz DPS-a”, dodaje Milačić.

On u saopšenju navodi da DPS upire prstom u čiste ljude.

“Vi koji ste lično u Dubrovniku ne palili, već sve spržili u ratu koji nije imao nikakvog smisla, u vašem ratu za mir, sa kojim pravom se javljate da upirete prstom u ljude koji nikom ništa nisu ukrali, koji su živjeli od svog rada, dok ste vi krali pa trošili sve njihovo, mislite li sada kada ste prošli da su nestale i vaše krađe”, dodaje predsjednik Prave.

Prema njegovim tvrdnjama, DPS je rastao u zločinima svoje politike, zločinima u kojima su deportovali pripadnike Muslimanske vjeroispovjesti iz samo njima znanih i najnehumanijih poriva, a onda su stasali u još većeg predatora pa te iste žrtve kupovali i od njih stvarali vaše marionete u vlasti, ne bi li tako od sebe stvorili ono što oni nikada nisu bili, dobrosusjedski partner moderne Evrope.

“Takvom istinom ste razarali sve čega ste se dohvatili, takvom istinom ste i sami sebe na kraju razorili i uzalud pokušavate da pokvarite ono u čemu više ni u namanjem dijelu nećete biti, Vladu Crne Gore, jer je baš Željko Savović savjetnik premijera za unutrašnju, a ne za spoljnu politiku, sa te pozicije se ne odlazi u Brisel, DPS dušebrižnici, ali se ostaje ovdje, da se bavi unutrašnjom politikom, pa i vama, da bi vaš kriminal i vaša nepočinstva što prije bila procesuirana i pravosnažno osuđena”, tvrdi Milačić.

To što je, ističe, zarad rješavanja gorućih unutrašnjih pitanja – tj. razvlašćivanja šovinističkog i kleptokratskog režima, pitanje odnosa prema aktuelnom članstvu Crne Gore u NATO savezu definisano sporazumom vladajućih koalicija, svjedoči samo o spremnosti da uvažimo stavove partnera u vlasti i ne namećemo svoje programske ciljeve ultimativno.

“Dakle, posrijedi je samo blijedi pokušaj onih koji su spaljivali ljudske sudbine, iza kojih su ostale deportacije, mučenja, građanski rat, nerasvijetljena ubistva, klanovi, šverc i ogomna krađa i uništenje nacionalnih resursa, iza kojih je ostala pusta privreda i kultura, a pune grobnice i dosijei, da i nakon političke smrti, stvaraju podjele i spriječe potpuno rasvjetljavanje svojih nepočinstava”, zaključio je on.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here