“Dabogda se srušio Univerzitet ako je Daka Davidović neko koga treba da prati univerzitetski profesor”, objavio je večeras na Twitter-u predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, citirajući svoju partijsku koleginicu Branku Bošnjak. Naime, Bošnjak je danas u parlamentu kritikovala mandatara Zdravka Krivokapića, jer je ranije kazao da mu je čast što ga je na sadašnju poziciju “doveo Daka Davidović”.

“Moje prvo razočarenje se desilo kada ste kao univerzitetski profesor rekli da vam je čast što vas je doveo Daka Davidović, ratni profiter i švercer oružjem i koji svoje grehove želi da opere kroz ktitorstvo i donacije crkvi, a otvoreno je ušao u političku arenu, privatizujući i crkvu i Vas i Vašu vladu i preko 150 profesora univerziteta i Dritana Abazovića”, kazala je Bošnjak Krivokapiću.

Bošnjak je poručila i da je očekivala da će se mandatar ili crkva ograditi od Davidovićevih skandaloznih izjava, koji ih je ponizio.

“Olako ste okrenuli leđa svojim saoborcima kojima dugujete uspjeh. I tako ste nas tako izranjavane odžeparili. Došli, uzeli nam sve i šutnuli. Ako se ne promijenite i ne shvatite greške vrijeme će pregaziti vas. Očekujem da se promijenite”, oštra je bila Bošnjak.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here