Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je u izjavi za Dan da će ispitati da li je bilo pokušaja političke korupcije u slučaju lidera GP URA i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

“Imajući u vidu da je Abazović to izjavio u četvrtak u emisiji kod Petra Komnenića, Specijalno tužilaštvo će u narednom periodu preduzeti određene aktivnosti radi provjere tih navoda.

Mi još uvijek nijesmo u posjedu tog snimka, ali ćemo ga svakako narednih dana pribaviti i odlučiti da li ćemo uputiti poziv Abazoviću radi obavljanja razgovora u svojstvu građanina kako bi nam saopštio svoja saznanja. Takođe ćemo preduzeti sve ostale aktivnosti da utvrdimo da li mu je i ko nudio novac, da li je u pitanju politička korupcija ili nešto drugo, i da li je slučaj iz naše nadležnosti”, kazao je Katnić za Dan.

Lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je nedavno tokom gostovanja u emisiji “Načisto” da su tačne informacije da mu je nuđen novac, 21 milion eura, ali nije želio da kaže i od koga.

Tim povodom reagovale su i vladajuće i opozicione partije, zahtijevajući od njega da saopšti ko mu je nudio novac, te da tužilaštvo hitno reaguje tim povodom.

Dan/Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here