DPS nikad nije bio populistička partija, poručio je njen lider Milo Đukanović predsjednicima mjesnih odbora na partijskom sastanku u Nikšiću. Govoreći o političkoj konkurenciji, Đukanović navodi da sve to što oni nude je negdje na nivou internetskih spoznaja, vrlo površno.

“Kao što znate zakazan je Kongres. Održaćemo taj Kongres u januaru. Na tom Kongresu vrlo ćemo se potruditi da pošaljemo veoma jasnu poruku biračkoj javnosti Crne Gore, da pošaljemo poruku poštovanja, da pošaljemo poruku razumjeli smo šta ste nam kazali. U redu, treba da se promijenimo, treba da se oslobodimo nekih svojih slabosti i to će biti, da kažem, naša cijena koju smo spremni da platimo da bismo ubrzali proces rehabilitacije onog dijela povjerenja koje smo izgubili 30. avgusta”, kazao je Đukanović.

DPS, naglašava on, nikad nije bio populistička partija.

“Nikad mi nijesmo osluškivali šta neko želi da čuje od nas, pa brže bolje trčali da to saopštimo, pa makar bilo i glupo. Vrlo smo da kažem krčili, mukotrpno krčili neki put politike, razumne trezvene odgovorne politike. Nema potrebe da vas ja podsjećam da nam nijesu aplaudirali ni svi ni kada smo zaštitili Crnu Goru od NATO bombardovanja. Nema potrebe da vas podsjećam da nam nijesu svi aplaudirali ni kada smo potpisali Beogradski sporazum, da nam svi nijesu aplaudirali ni kada smo insistirali na nezavisnosti, ni kada smo priznali Kosovo, ni kada smo ušli u NATO, ali mi smo, da kažem, vrlo striktno, vrlo odgovorno slijedili svoju strategiju i pokazivalo se da je to bilo opravdano. I oni koji nas nijesu razumjeli u trenutku kada smo neki od tih odluka donosili, poslije godinu dana bi kazali, da ovo je bilo pametno”, kazao je Đukanović.

Pred DPS-om je, ističe, period kada trebaju obnoviti poverenje.

“Mi smo sada negdje pred tim zahtjevom kako odgovoriti očekivanju javnosti, da bismo obnovili povjerenje, a s druge strane kako da ta odluka bude pametna, da ne uništimo ono što je naša temeljna vrijednost, ono što je naša komparativna prednost. Naša komparativna prednost na crnogorskom političkom tržištu je kvalitet politike”, ističe Đukanović.

On se osvrnuo i na plitičku konkurenciju.

“Kada gledate našu političku konkurenciju, sve to što oni nude je negdje na nivou internetskih spoznaja, vrlo površno. To su danas pročitali, ali zapravo niti znaju dubinu problema, ni u balkanskoj politici, ni u evropskoj politici, ni u crnogorskoj politici. To je izuzetna prednost Demokratske partije socijalista i ne smijemo dozvoliti da to, zbog populističkih očekivanja, žrtvujemo. Moramo naći dobru mjeru i u ubijeđen sam da ćemo do Kongresa tu mjeru dobru naći i povući one poteze koji će nam otvoriti vrata za ubrzani povratak u poziciju stožera državne politike Crne Gore”, zaključio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here