Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, na poziv predsjednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UNGA) Volkana Bozkira, učestvovaće danas na Specijalnoj sesiji UNGA posvećenoj odgovoru na pandemiju koronavirusa.

Na Specijalnoj sesiji, koja se usljed epidemiološke situacije održava u hibridnom formatu uz prisustvo stalnih predstavnika pri UN u sjedištu organizacije u Njujorku, govoriće šefovi država i vlada zemalja članica.

“Tokom dvodnevnog zasijedanja na političkom i ekspertskom nivou razgovaraće se o ključnim aspektima uticaja i odgovora na pandemiju COVID-19, uključujući dosadašnji odgovor sistema UN, put do vakcine protiv COVID-19, ljudska prava i humanitarna dimenzija pandemije i socio-ekonomski uticaj i put ka oporavku”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Sesiju će otvoriti Predsjednik UNGA, generalni sekretar UN, predsjednik Ekonomskog i socijalnog savjeta, predsjedavajući Savjeta bezbjednosti za decembar i predsjedavajući Pokreta nesvrstanih zemalja, na čiju inicijativu je specijalna sesija sazvana.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here