Ministarstvo zdravlja uputilo je predsjedniku Opštine Nikšić Milutinu Simoviću zvanični dopis povodom najave organizovanja novogodišnjeg bazara i klizališta u Nikšiću, saopšteno je iz tog resora.

“U dopisu je upućeno upozorenje na mjere koje su na snazi u pogledu javnih okupljanja, a koje jasno navode da je zbog složene epidemiološke situacije zabranjeno okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima (javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije).

S obzirom da organizovanje novogodišnjeg bazara i klizališta predstavlja direktno kršenje navedenih mjera koje su na snazi i jednu vrstu organizovanja kontinuiranog javnog okupljanja građana, čime se direktno dovodi u rizik njihovo zdravlje, Ministarstvo zdravlja uputilo je apel Opštini Nikšić da ponovo razmotri ovu odluku i što prije otkaže organizaciju navedenih događaja.

Ministarstvo zdravlja podsjetilo je prvog čovjeka Opštine Nikšić da je u svojstvu predsjednika NKT-a izričito zahtijevao da se, bez rezerve, poštuju mjere struke, kao i da očekujemo da će u skladu sa tim postupiti i u ovom slučaju”, navodi se u saopštenju.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here