Predsjednik Unije CG USA Global iz Čikaga, Mirsad Jahović napadnut je prekjuče u tom američkom gradu kada je, za sada, nepoznata osoba pucala na njegov kamion, piše Pobjeda.

Jahović je Pobjedi kazao kako sumnja da je napad organizovala osoba iz Njemačke koja mu je upućivala prijetnje zbog njegovih negativnih ocjena o litijama i organizovanja sahrane mitropolita Amfilohija.

“Napad se desio u Čikagu, tri kilometra od Srpske pravoslavne crkve. Prolazio sam kamionom i čuo jaki prasak i pomislio sam da mi je pukla guma Stao sam na parking nakon toga i vidio sam da rupu od metka tačno gdje mi stoji jastuk u kabini ali sreća je pa je limarija zadržala metak. Sve sam odmah prijavio policiji FBI je uzeo taj metak i očekujem da brzo nađu počinioca”, pojasnio je Jahović.

Nije mogao da iznosi previše detalja zbog toka istrage ali je kazao da je u posljednje vrijeme zbog njegovih javnih kritika litija u Crnoj Gori imao više prijetnji.

“Posljednje prijetnje sam imao nakon što sam kritikovao organizovanje sahrane mitropolita Amfilohija pogotovo sa otvorenim sandukom i onoliko naroda u vrijeme epidemije koronavirusa. Takođe, kritikovao sam i novu Vladu. Smatram da ovo nije Vlada kojoj se može vjerovati”, ističe on.

Jahović sumnja da je napad na njega organizovala osoba iz Njemačke koja mu je više puta upućivala prijetnje, koja je, prema nezvaničnim informacijama, već privedena u Minhenu.

“Imam i dokaze za to i sve što se desilo je onako kako mi je prijetio. Dokaze za to sam prenio FBI. Američka vlast brzo radi nije kao u Crnoj Gori i očekujem da će počionica brzo naći, ovdje se samo za prijetnju nekome dobija deset godina zatvora. Nije mi prvi put de mi se ovo dešava, prošli put kada su mi prijetili ta osoba je završila osam godina u zatvoru. Vjerujte da sam smijao kad sam pričao svojoj porodici o napadu iako su oni bili u šoku jer sam ovo očekivao, jer je u Čikago gnijezdo ekstremne srpske desnice”, naveo je Jahović.

Jahović je ocijenio da svi koji su rođeni u Crnoj Gori ne mogu biti manjine, već samo Crnogorci.

“Imam američko državljanstvo, ali mogu biti samo crnogorskog porijekla. Nije mi toliko krivo zbog napada, jer sam na to navikao, koliko zbog činjenice da se ne može biti Crnogorac u svojoj državi ili bilo gdje u svijetu. Za to ne krivim sadašnju već bivšu vlast koja je dozvolila mnoge stvari”, zaključio je Jahović.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here