Pokret za promjene će podržati novu Vladu, iako se ne slaže doslovno ni sa čim – ni sa programom, ekspozeom, načinom na koji je formirana Vlada, ali ni sa kadroviskim rješenjima, rekao je danas u Skupštini predsjednik te partije Nebojša Medojević. On je poručio da je mandatar Zdravko Krivokapić možda neiskusan i nestručan, i da radi pod uticajima vladara iz sjenke, ali da za njega nikako ne može reći da je diktator.

“Ja ću sad otvoreno da kažem, uzmite to kako hoćete. Nebojša Medojević nije nov na političkoj sceni. Radim u najboljem interesu našeg naroda. Vlast je promijenjena poslije 75 godina vladavine totalitarnih poredaka, voljom građana, bez kapi krvi”, rekao je Medojević.

Ipak, ni tokom ovog, kako je rekao, istorijskog trenutka nije mogao da se pridržava skupštinskog bontona i da se uzdrži od teških riječi i optužbi.

Medojević je tokom svog izlaganja u Skupštini kritikovao mandatara Zdravka Krivokapića koji je crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića oslovio sa “uvaženi predsjedniče”. Upravo to je vidio kao prvu razliku između mandatara i Demokratskog fronta.

“Pitate se zašto se toliko bunim i kritikujem mandatara. Samo ova Vlada ima šansu da demontira totalni poredak Mila Đukanovića. Ako vi padnete… Ja ne mogu da kažem da ste dikatator. Možda nijeste stručni, iskusni, radite pod uticajem ove ili one interesne grupe, vladara i sjenke. Ali ne mogu kada vi padnete reći gospodin Krivokapić je bio diktator kad sam ja glasao za njega. Sada je trenutak da se odredite prema ovom totalitarnom režimu i kažete Milo je lopov. On za nas nije uvaženi predsjednik, kako ga Vi nazivate, i to je prva razlika”, rekao je Medojević između ostalog.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here