Predsjednik Pokrata za promjene Nebojša Medojević podnijeće ostavku na poslaničku funkciju nakon rasprave o budžetu.

“Kao sto sam i rekao vise puta podnijeću ostavku na poslaničku funkciju. U dogovoru sa poslaničkim klubom PzP ostavku ću podnijeti nakon završteka rasprave o budžetu gdje treba da javnosti pokažemo ideološke, političke i stručne razlike između ove Vlade i PzP”, objavio je Medojević na Facebook-u.

Kako je dodao, rasprava o budžetu će pokazati da su njegove ocjene o Vladi kontinuiteta bile tačne i zasnovane na argumentima i poznavanjeu ideoloških pozicija globalne duboke države koja je preko koncerna Vijesti i formirala ovu Vladu.

“Rasprava o budžetu će zaokružiti moje djelovanje u oarlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP i nasu upornu borbu protiv neoliberalnig globalnog koncepta koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukrurnog siromaštva i korupcije. Kako je premijer Krivokapić i u ekspozeu jasno porucčo da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekononomski politiku Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot”, poručuje Medojević.

Dosaje da jasan stav ove Vlade da “procesuiranje Đukanovića nije prioritet zato što je on zaslužan za nezavisnost države i da bi dodatno produbilo rovove u Crnoj Gori” je za mene apsolutno neprihvatljiv i dokaz da je, kako kaže, iza scene napravljen sramotni dil sa Đukanovićemo amnestiranju od svih zločina i pljačke ovog naroda i da Vlada Krivokapića i Abazovića, neće konfiskovati imovinu porodice Đukanović koja je stečena pljačkom.

“Za mene on nikad nece biti “Uvženi predjednik države” nego najveći lopov i zločinac u istoriji Crne Gore i njegovo amnestiranje od odgovornosti je znak slabosti i kukavičluka političke i društvene elite koja stoji iza ove Vlade. U svom govoru prilikom rasprave o Programu rada Vlade, precizno sam pojasnio naše ideoloske i političke razlike oko prirode i karaktera Vlade, upozorio na istorijske posljedice pogrešne politike Vlade u odnosu na tranziciju vlasti i predložio moj plan radikalnih reformi za demontažu totalitarnog režima i stvaranja uslova za demokratiju i ekonomski oporavak. U raspravi o budžetu iznijećuvi moje viđenje radiklanog raskida u ekonomskoj politici sa neoliberalnim globalističkim modelom i predlog nove ekonomske politike. I to će biti to”, istakao je on.

Kaže da ne želi da bude dio parlamentarne većine koja će sahraniti i posljednju šansu da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava.

“Glasao sam za Vladu iza koje stoji Milo Đukanović i Sorošoidi, i to je prevelika žrtva sa moje strane. Ja drzžm svoju riječ. Vrijeme koje dolazi pokazaće kolimo sam bio u pravu. Cijenu zabluda platiće narod i to oni najsiromašniji. Crna Gora će postati zemlja trajne korupcije i trajnog siromaštva. Latinska Amerika Evrope. Ali kao što mi je prije više od 25 godina rekao češki reformator Vaclav Klaus : “ Svaki narod bira svoj model tranzicije i reformi, prema svom kulturnom modelu i sistemu vrijednosti”. Ta poruka mi odzvanja u ušima od kako sam glasao za ovu antireformsku Vladu. Uostalom, demokratija, sloboda , tržisna ekonomija i vladavina prava nije obavezan ishod. To je stvar sopstvenog izbora, zrelosti nacije i njene politicke i drustvene elite. To treba zasluziti i za takvo drustvo se mora izboriti. Naš narod na to jos nije spreman. I to je to”, piše Medojević.

Napominje da se bori 30 godina za demokratsku tranziciju i za dobro svog naroda i države.

“Nikad se nijesam krio niti ćutao. Vazda protiv većine i vazda za manjine. Takav mi je karakter. Ne trpim NEPRAVDU!!! Crna Gora je sinoć napravila pun krug. Od oktobra 1988 gdje sam organizovao štrajk u Studentskom domu protiv Vlade i policije, do sinoćnjeg glasanja za Vladu. Naš narod nije za demokratiju, slobodu i vladavinu prava. To je izgleda prevelik teret za našeg čovjeka. Hiljadu puta sam u ovih 32 godine pokazao koliko volim Crnu Goru i koliko sam spreman da se žtvujem za dobro naroda i države. Hapšen, progonien, optuživan, satanizovan, suđen, trovan, udaran… Volim i dalje Crnu Goru. Ali svoju porodicu volim više”, poručio je Medojević.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here