Avio kompanija Er Srbija saopštila je da će, imajući u vidu novonastale okolnosti i obustavu saobraćaja Montenegro Erlajnsa, nastaviti da obezbjeđuje snažnu vazdušnu vezu između gradova u regionu, Evropi i Mediteranu, kao i Sjevernoj Americi, preko svoje matične luke u Beogradu.

“Srpska nacionalna avio kompanija pažljivo će pratiti eventualne promjene u tražnji tokom narednog perioda i svoje kapacitete i frekvenciju letova prilagođavati tim promjenama”, navodi se u saopštenju te avio kompanije.

Iz crnogorske nacionalne avio kompanije Montenegro Erlajnz saopštili su sinoć da obustavljaju saobraćaj.

“Usljed novonastale okolnosti koja se odnosi na odluku Vlade Crne Gore da u daljem periodu neće podržati postojanje nacionalne avio-kompanije, i koja izrazito negativno utiče na bezbjednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procijenili smo da je u pitanju nivo rizika koji Montenegro Erlajnz ne može da prihvati. Ovim obavještavamo da od sjutra, 26. 12. 2020. godine, u cjelosti obustavljamo planirani saobraćaj. Bezbjednost putnika, posade i vazduhoplova je prioritet kompanije od osnivanja pa do danas. Koliko god bi nastavak rada od par narednih dana mogao biti od pomoći našim putnicima da stignu na svoja odredišta, obavezni smo da ne odstupimo od procedura koje vazduhoplovstvo poznaje”, saopšteno je iz MA.

Sinoć je realizovan posljednji let na relaciji Beograd-Podgorica koji su propraćen emotivnim porukama i reakcijama.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here