Ukoliko skorije nijeste prošli kroz Pljevlja pa se zaputite ovih dana izgledaće vam kao da ste u nekom gradu u Srbiji. Možda i ne jer vjerovatno ni u Srbiji nema grada sa toliko iscrtanih trobojki po ulicama, zidovima i krovovima kuća, čak i na limenim kutijama stubova od struje…

Pljevlja su u centru pažnje javnosti bila nedavno kada su u više navrata, na više lokacije osvitale poruke mržnje prema Bošnjacima.

Danas u centru pažnje iz malo drugačijeg, a opet sličnog razloga. Prešlo se u Pljevljima sa “šaranja” na “umjetnički rad” koji čak dobija i medijsku afirmaciju!

Naime, nema više nespretno išaranih poruka “Selite se Turci” i slično. Sada je umijeće icrtavanja po ulicama uznapredovalo pa se iscrtavanjem poruka negacije crnogorstva bave i po deset dana, bez da ih neko u tome spriječi.

A onda se za iscrtavanje, na primjer murala koji kaže “Dogodine na Lovćenu”, dobije i pohvala u lokalnim novinama.

Naime, u Pljevaljskim novinama iz ovog mjeseca objavljen je tekst “Čarobne Zoricine ruke u čast mitropolita i patrijarha” koji govori o slikarski iz Pljevalja, Zorici Bajčetić koja je oslikala grafit -mural “Dogodine na Lovćenu” u Skerlićevoj ulici u Pljevljima na igralištu koje Pljevljaci znaju kao “Familija”.

Naš čitalac iz Pljevalja ogorčen takvom vrstom promocije poslao nam je i fotografiju kompletnog teksta.

No, ima i onih za koje nije bilo potrebno 10 dana.

Kako nam je napisao čitalac koji nam je poslao fotografije, grafiti se nalaze u centru Pljevalja u naselju zavnom Jalija.

Antena M

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here