Presudom Osnovnog suda u Herceg Novom okrivljeni P.M., zaposlen kao policajac u SGP Herceg Novi, oglašen je krivim i kažnjen tri mjeseca uslovno zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u presudi, P.M. je kriv zato što je 23. avgusta 2020. godine u jutar njim časovima u porodičnom stanu u Igalu primjenom grubog nasilja narušio tjelesni integritet svoje supruge P.M.

“Na način da je nakon rasprave odgurnuo dlanom u predjelu vrata i brade, a zatim joj zadao udarac pesnicom u lijevu stranu lica i na taj način joj nanio povrede u vidu rane razderine u lijevom jagodičnom predjelu dužine jedan cm sa krvnim podlivom kože i otokom i par krvnih podliva kože u predjelu vrata veličine tri cm sa crvenilom kože vrata, koje povrede u zbiru predstavljaju laku tjelesnu povredu, pri čemu je okrivljeni bio svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, čime je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz čl.220 st.1 KZ CG”, stoji u presudi.

Kako se dodaje, zbog navedenog mu se izriče uslovna osuda kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca i istovremeno određuje da se ova kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine po pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično djelo.

Presudu je donijela sudija Vesna Gazdić, a ista je postala pravosnažna danom donošenja, odnosno 18. decembra, budući da su se stranke odmah po njenom objavljivanju odrekle prava na žalbu.

Dnevne novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here