Tabla dobrodošlice na ulazu u Pljevlja postala je tabla nedobrodošlice svima onima koji nijesu Srbi i poklonici četničke ideologije koja je 1992, na čelu sa Čekom Dačevićem, okupirala grad.

Nacionalšovinistička divljanja mjesecima nakon izbora ne prestaju – srazmjerno ćutnji onih koji se, barem deklarativno, zalažu za građansku i demokratsku Crnu Goru – od političara, naročito predstavnika nove većine, preko nevladinih organizacija, uvijek voljnih da pričaju o vladavini prava i načinima dostizanja evropskih standarda, do stranih ambasada – uvijek voljnih da finansiraju pričanje prethodnih.

Za razliku od njih, jasno je da su oni koji žele Crnu Goru da vrate u mračne devedesete odavno prevazišli puko deklarisanje i prešli na realizaciju svojih planova.

Danas će državni zvaničnici nastaviti svoje svakodnevne aktivnosti – govoreći o napretku Crnu Gore i njenom opredjeljenju da uz prvu “demokratsku” Vladu korača naprijed, prećutaće da tamo neđe – na samom kraju zemlje, Crna Gora se krupnim koracima udaljava od evropskog standarda i onog sistema vrijednosti skladne multietničke države koji je kroz istoriju uvijek baštinila i kojim je davala lekciju i primjer i mnogo većima od sebe.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here