Premijer Duško Marković obišao je put od Dinoše od Cijevne Zatrijebačke – granica s Albanijom – čija se rekonstrukcija privodu kraju.

“U prvom kvartalu prošle godine Vlada je dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka. Ova moderna saobraćajnica za Malesiju i Tuzi ima razvojni značaj, i trajno će proširiti mogućnosti i prilike ovog kraja. Najavili smo građanima Gusinja, Plava, veličkog i andrijevičkog kraja, i našoj dijaspori iz ovog regiona – da će Vlada ulagati i brzo razvijati taj dio Crne Gore. To i činimo, ne riječima, nego djelom“, kazao je Marković.

On je ocijenio da menadžment, inženjeri i zaposleni u Upravi za saobraćaj i na ovom projektu pokazuju da razvoj i izgradnja Crne Gore ne znaju za prepreke.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zahvalio se Markoviću na ključnom zalaganju i aktivnostima za pokretanje projekta rekonstrukcije puta rekavši da građani Tuzi i Malesije to nikada neće zaboraviti.

Put od Dinoše do granice s Albanijom, kao dio trase do Gusinja i Plava kroz Albaniju, dug je 17,3 kilometra..

Rekonstrukcija, koja je počela prošlog ljeta, podrazumijeva proširenje širine puta sa 2,5 – 4 m na 6,1 m, povećanje radijusa u oštrim krivinama, smanjenje uzdužnih nagiba, izgradnju potpornih i obložnih zidova, pločastih i cjevastih propusta i kolektora za prikupljanje atmosferskih voda sa kolovoza kroz naselje, koje se prečišćavaju preko separatora ulja i naftnih derivata.

Do sada je na 14 kilometara puta već postavljen prvi sloj asfalta.

Radove izvodi Tehnoput.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here