Policija je privela više vlasnika ugostiteljskih objekata u Nikšiću, saznaje Antena M nezvanično u policiji.

Kako nam je rečeno, u ovom gradu kontrolisani su ugostiteljski objekti: Priča, Propaganda, Oktobarfest, Flojd, Montenegro Pub, Caffe Caffe, Soba 56, čije su vlasnike priveli službenici Centra bezbjednosti Nikšić po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Oni su, kako nam je saopšteno, otvorili lokale uprkos donijetim mjerama zabrane.

Za vlasnike UO Firma i Revolution rad je u toku, rečeno nam je nezvanično u policiji.

U Podgorici su, prema našim saznanjima iz policije, suprotno naredbi radili UO Dejo, UO Munich i UO Berlin.

U pomenutim lokalima je zatečeno 10 gostiju, radnici i vlasnici.

“Protiv vlasnika pomenutih lokala slijedi prijava u redovnom postupku zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, rečeno nam je iz policije.

Saznajemo i da je Tužilaštvo u Kotoru upoznato sa neprijavljenim okupljanjem.

Iz policije su konstatovali da je danas od 11 do 11:40h u Starom Gradu, na Trgu Sv. Tripuna u Kotoru, došlo do okupljanja građana nezadovoljnih zbog donešenih mjera o zabrani rada ugostiteljskih objekata.

Policijski službenici, kako nam je rečeno, prisutne su upozorili na poštovanje zakonskih odredbi i da javno okupljanje nije prijavljeno u skladu sa zakonom i donešenim mjerama i naredbama Instituta za javno zdravlje.

O svemu je upoznata postupajuća tužiteljka ODT u Kotoru, koja je naložila da se od dvije osobe koje su se na okupljanju obratile prisutnim građanima prikupe obavještenja i od jednog lica koje je objavilo okupljanje putem društvene mreže, nakon čega će se izjasniti o daljim radnjama.

Kako saznajemo, službenici Komunalne policije, uz asistenciju policijskih službenika OB Kotor, obišli su i kontrolisali ugostiteljske objekte u tom gradu, i tom prilikom radilo je sedam lokala.

Komunalna policija je sačinila zapisnike i zatvorila objekte, a policijski službenici upoznali su postupajućeg tužioca ODT Kotor, koji je naložio da se od vlasnika – odgovornih lica prikupe obavještenja i podnesu krivične prijave u redovnom postupku.

U Tivtu je, kako nam je rečeno, radilo deset lokala.

Takođe po nalogu tužioca slijede krivične prijave u redovnom postupku, saznajemo u policiji.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here