Prolazak kroz tunel Sozina za bračni par iz Bara S.K. i M.K. predstavlja svojevrsnu traumu nakon što su ljetos doživjeli nezgodu, prilikom koje je na njihovo vozilo u pokretu pao komad betona na limeni dio automobila marke Škoda Fabia.

Za Portal Bar, njihov advokat Željko Šupljeglav kaže da supružnici nisu zadobili tjelesne povrede, ali od šoka još se oporavljaju. U djeliću sekunde su izbjegli da betonska ploča padne na šoferšajbnu zbog čega bi posledice vjerovatno bile mnogo teže.

Na vozilu je načinjena materijalna šteta. Tim povodom bračani par je od preduzeća „Monteput“ i „Lovćen“ od osiguranja dobio odštetu, ali šest mjeseci nakon nezgode nije im isplaćena naknada za nematrijalnu štetu.

Zahtjevi za isplatu nematerijalne štete uz kompletnu dokumentaciju su poslati i „Monteputu“ i „Lovćen“ osiguranju. Ukoliko uskoro ne bude naknada po tom osnovu isplaćena, pravdu će, navodi advokat Šupljeglav, tražiti na sudu.

“Bračni par iz Bara doživio je nezgodu u tunelu“Sozina“, 28.juna oko 11:15 časova, kada se sa stropa tunela odvalio komad betona, koji je udario u vozilo, marke Škoda Fabia, reg oznake BR CH 590, kojim je upravljao S. K. Njegova supruga bila je na mjestu suvozača. Početkom jula obajvjestio sam „Monteput“ o nezgodi i šteti”, kazao je advokat Željko Šupljeglav dodajući da je posebno ukazao na činjenicu da od ranije oboje imaju značajne zdravstvene probleme

Advokat je ovom preduzeću dostavio kompletnu dokumentaciju na osnovu koje traži od „Monteputa“ da isplati materijalnu i nematerijalnu štetu .

Moje stranke, ističe advokat, nijednom svojom radnjom nisu doprinijele nastanku i visini štete.

„Lovćen osiguranje“ AD nas je obavijestilo da je šteta na vozilu obračanta u iznosu od 923.90 eura za isplatu je 831.51 eura umanjena shodno ugovorenoj frasizi po polisi ODG 001035 Monterputa. To znači da preostalu obavezu shodno franšizi od 10% po polisi u iznosu od 92.39 eura platiti Monteput. Naknada za materijalnu štetu je mojim klijentima isplaćena, ali naknadu nematerijalne štete, osiguranje i Monteput odbijaju da plate, navodeći „odnos sa ugovaračem nas ne interesuje. Iznos po tom osnovu ni do danas nije isplaćen”, kazao je Šupljeglav naglašavajući da nisu pokazali ni trunku sluha.

Prema riječima advokata Šupljeglava, Lovćen osiguranje nije uvažilo predlog naknade nematerijalne štete. Takođe, Lovćen osiguranju, advokat je dostavio medicinsku dokumentaciju njegovih klijenata, bračnog para iz Bara koji je ljetos doživio nezgodu u tunelu Sozina.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here