Znamo da URI teško pada ono na šta ih svakim danom podsjeća i SD, ali i cjelokupna javnost: da su zapravo trojanski konj velikosrpskog projekta, koji se poslednjih nedjelja brutalno sprovodi u Crnoj Gori upravo zahvaljujući njihovoj podršci, saopštile su danas Socijaldemorate.

“Razumijemo da im nije lako da se nose sa etiketom “političkih veleizdajnika” koja im se svakim danom sve više prišiva, jer se za državu u kojoj se nakon političkih promjena zavijore njene zastave kaže da je oslobođena, a kada se nakon pobjede zavijore zastave tuđe države, ta zemlja je okupirana”, navode SD.

Kako dodaju, sve to zahvaljujući upravo djelovanju navodno “građanskog” pokreta URA “koja nam je umjesto obećane slobode otvorila vrata okupacije, umjesto građanske države teokratsku državu jedne vjerske zajednice i njenih vazala, a umjesto ekspertske svetosavsku vladu, za čije ministre su crnogorci nastali etničkim inženjeringom, a ugledni kolumnisti su ustaška đubrad”.

“Baš zato nas, za razliku od drugih, partijski šef poslanika Konatara, koji se našao u apostolskoj Vladi, ne podsjeća na Rahmana Morinu iz Miloševićeve Vlade, nego na Andriju Radovića, koji će ostati upamćen kao neko ko je prošao put od ministra i predsjednika Vlade Crne Gore, do veleizdajnika”, ističu SD.

Poručuju URI da im je žao što su prinuđeni da tu surovu istinu slušaju.

“Ali vam za to nije kriv SD, nego vaše ponašanje i naopaka politika. To su činjenice koje ništa, pa ni toliko puta prežvakana tema “Ramada” ne može da izbriše. Na kraju, i Crna Gora ima svog Belog Preletačevića. Samo što za razliku od srbijanskog, crnogorski Miloš Konatar Preletačević nije parodija, nego crnogorska zbilja i jedna od četiri ruke trojanskog konja koji crnogorskim glasovima svakim danom izdaju Crnu Goru”, kažu Socijaldemokrate.

O Konataru su, prema njihovim riječima, sve rekli oni koji su ga izbacivali iz partija, u kojima se zadržavao taman onoliko koliko im je bilo potrebno da ga upoznaju.

“A povodom kontrolnog saslušanja oko najvećeg do sada zaduženja u “skromnom” iznosu od 750 miliona eura + 140 miliona kamate, koje je bilo “tajno i organizovano”, i koje zdušno brani Miloš Konatar Preletavčević, podsjećamo ga samo na njegovu izjavu nakon zaduženja od 500 miliona eura 2019. godine: “Svako novo zaduživanje je okov o vratu budućih generacija Crne Gore i uzimanje novih kredita za vraćanje starih dugova se u ekonomskoj teoriji i praksi naziva ulazak u začarani krug zaduživanja”, podsjećaju Socijaldemokrate.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here