Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije juče su spriječili likvidaciju na Cetinju i uhapsili člana škaljarskog klana dok je pokušavao da ubije mlađeg muškarca iz tog grada – saznaje Pobjeda.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, policajci su prikupili operativna saznanja da je jedna osoba angažovana za egzekuciju mlađeg muškarca na Cetinju i brzom intervencijom spriječili zločin.

Izvori bliski istrazi kazali su da je slučaj u fazi izviđaja i da su prikupljeni dokazi protiv osumnjičenog za pripremanje likvidacije.

Osumnjičeni je uhapšen u posljednjem trenutku. On je, kako je rečeno, angažovan od članova škaljarskog klana za ovaj zločin. Stigao je do mjesta gdje je bila meta i pripremao se da ga ubije, ali su ga policajci Specijalnog odjeljenja spriječili.

Prema saznanjima Pobjede, prikupljeni su dokazi koji potkrepljuju sumnje inspektora.

Petogodišnji rat između škaljarskog i kavačkog klana u kojem je prva žrtva bio upravo jedan Cetinjanin – Goran Radoman odnio je skoro 50 života, među kojima je bilo i slučajnih žrtava.

Istražitelji su za vrijeme krvavog obračuna uspjeli da spriječe nekoliko ubistava, o čemu je u martu govorio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

U obračunima je stradao i vođa škaljarskog klana Igor Dedović, dok je vođa suprotstavljenog klana Radoje Zvicer uspio da umakne ubicama sa teškim povredama. Njega crnogorske vlasti zvanično nijesu optužile ni za jedno krivično djelo.

U sve brutalnijim egzekucijama koje su se dešavale i van granica naše zemlje stradali su i članovi familija bezbjednosno interesantnih osoba, njihovi prijatelji, a mete su bile i žene.

Novi metod osvete koji su preuzele obje kriminalne organizacije su otmice i mučenje žrtava, o kojima bezbjednosne službe dobijaju sve više operativnih saznanja iz podzemlja.

Operativci tvrde da obje grupe imaju spisak za odstrijel i da su glave visokopozicioniranih članova ucijenjene na pola miliona eura, a njihovih članova zavisno od pozicije u prljavim poslovima i bliskosti sa vođama.

Obje grupe iz Kotora poznate su po zastrašivanju, iznudama, zelenaštvu, ali im je primarni posao šverc kokaina iz Južne Amerike.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here