Turskim državljanima G.E. (59) i J.R. (49), osumnjičenim za šverc 39 migranata iz Turske, određen je pritvor do 30 dana.

Pritvor je određen odlukom sudije za istragu Višeg suda i Podgorici.

Turski državljani uhapšeni su kada je kontrolisano plovilo ,,Posejdon“ na kojem je istaknuta zastava Crne Gore, a zatečeno je 39 osoba iz Turske.

J.R. i G.E. sumnjiče da su pokušali krijumčarenje migranata iz Crne Gore u Italiju. Njih terete da su počinili stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Granična policija je 17. decembra oko 04.35 časova kontrolisala plovilo pod imenom ,,Posejdon“ na kojem je istaknuta zastava Crne Gore. Utvrđeno je da je plovilom upravljao Ramazan, a da je član posade Ejup.

Nakon duge potjere u ekonomskoj zoni, oba plovila su u četvrtak u zoru, oko 5 sati, na otvorenom moru zaustavila jedrilicu i utvrdila da se na njoj nalazi oko 50 migranata.

Podsjećamo, protiv Ejupa, Ramazana i turskog državljana K.P. (46) i podnijete i su krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da su, djelovanjem organizovane kriminalne grupe, pokušali da, preko Crne Gore do Italije, prokrijumčare 39 državljana Turske jedrilicom “Posejdon”.

Navodno su za ovu aktivnost krijumčarima plaćali 3.000 – 4.000 eura po osobi.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here