Podgorička policija uhapsila je bezbjednosno interesantnu osobu Luku Bokana (40) zbog sumnje da je podmetnuo požar i bacio bombu na kafić “Bahus” u Podgorici, čiji je vlasnik takođe bezbjednosno interesantno lice Borislav Dvoržnjak iz Berana. On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

“U noći između 18. i 19. novembra oko dva časa poslije ponoći dva tada nepoznata lica su nakon što su nasilno razbili staklo, podmetnuli požar na ugostiteljskom objektu “Bahus”, te su nakon toga i aktivirali ručnu bombu u unutrašnjost ovog objekta”, dodaje se u saopštenju.

Sa lica mjesta, dodaju u policiji, izuzeti su tragovi koji su poslati na vještačenje.

“Policija je sprovela opsežne operativne aktivnosti na terenu i identifikovala izvršioca ovog krivičnog djela, bezbjednosno interesantnu osobu Luku Bokana iz Podgorice”, navode u policiji.

Osim toga, sprovodeći dalje policijsko tužilačke aktivnosti policija je izvršila pretrese na dvije lokacije koje koriste Bokan i bezbjednosno interesantna osoba Marko Milutinović.

Policija navdi da je kod Milutinovića pronađena je određena količina heroina, kese za pakovanje za droge, vaga za precizno mjerenje, 44 komada različitih vrsta tableta sa liste narkotika, 11 ključeva od različitih vozila, dva sredstva komunikacije, pistolj nepoznate marke, kao i galon za tečnost, za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

Milutinović je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i dilovanje droge.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here