Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović boravili su danas u prvoj zvaničnoj posjeti Ulcinju.

U razgovoru sa predsjednikom Opštine Ulcinj Ljorom Nrekićem, Abazović je naglasio značaj koji ta opština ima za Crnu Goru, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je podcrtao da će Vlada pomoći važne infrastrukturne projekte i da će maksimalno podržati projekat izgradnje bulevara prema Adi.

“Ulcinj je jedna od opština sa najviše resursa u Crnoj Gori, što u prethodnom periodu nije valorizovano na najbolji način. To se u što hitnijem roku mora promijeniti”, ukazao je Abazović.

Kako se navodi, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić poželio je dobrodošlicu delegaciji Vlade Crne Gore i poželio srećan rad novoizabranoj Vladi.

“Nrekić je upoznao predstavnike Vlade sa trenutnom situacijom i projektima koje lokalna vlast obavlja u toj opštini, kao što su uređenje kanalizacione mreže i vodosnabdijevanja. Naveo je da se nada da će nova Vlada nastaviti da sarađuje sa Opštinom Ulcinj”, navodi se u saopštenju.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić istakao je da Vlada Crne Gore ima velike investicione ambicije za Ulcinj, imajući u vidu izrazito velik privredni potencijal ove opštine.

“U cilju sprečavanja dalje devastacije prirodnih resursa, on je naglasio da je ulaganje u ekologiju od presudnog značaja, kao i da će se posebno voditi računa da sve buduće investicije budu ekološki prihvatljive.

Ministar je poručio da će Opština Ulcinj u narednom periodu imati punu podršku i pomoć Vlade Crne Gore u svom daljem ekonomskom razvoju, kako se najjužnija crnogorska opština ne bi osjećala ekonomski diskriminisano”, navodi se u saopštenju.

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović je, kako se navodi, posebno bio zainteresovan za nivo riješenosti imovinsko-pravnih odnosa neophodnih za dalje urbanističke zahvate na teritoriji opštine Ulcinj.

Zajedno sa državnim sekretarom Danilom Mrdakom i sa predstavnicima NVO za zaštitu životne sredine, stekao je dodatni uvid u ključne ekološke tačke i probleme, kao i u neophodnost njihovog što skorijeg rješavanja.

Ministar je izjavio da je već obavio sastanak sa svim značajnijim NVO za zaštitu životne sredine i da je, između ostalog, dogovoreno da se obiđu sva neriješena ekološka žarišta, i da je odlučio da prvu posjetu upriliči upravo u Ulcinju.

“Neophodno je staviti Solanu u funkciju: prvo proizvodnu, a zatim edukacionu i turističku, vodeći, prije svega i iznad svega, računa da se potpuno ekološki sačuva i oplemeni. Vrata svih dobronamjernih stručnjaka posvećenih ovim problemima od sada su otvorena”, zaključio je Mitrović.

Potpredsjednik Abazović i ministri Spajić i Mitrović tokom današnjeg boravka u Ulcinju posjetili su Adu Bojanu, Malu plažu, Solanu i Valdanos, najvrednije prirodne resurse koje ta opština ima, dodaju iz Vlade.

Vlada Crne Gore će u narednom periodu posvetiti više pažnje zaštiti tih značajnih lokaliteta, kako za Ulcinj, tako i Crnu Goru, zaključuju u saopštenju.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here