Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je, prilikom primopredaje dužnosti, da mu je bila čast i privilegija da zajedno sa kolegama brine o bezbjednosti svih građana i države.

“Izražavam zahvalnost na vašoj odgovornosti, posvećenosti, odlučnosti i hrabrosti u realizaciji značajnih rezultata i ostvarenog progresa u svim oblastima djelovanja”, naveo je Veljović na Tviteru.

Ističe da je godina za nama obilježena nezapamćenom pandemijom i drugim izazovima i iskušenjima i možda je jedna od najtežih u posljednje tri decenije.

“Uspjeli smo da zajedno i jedinstveno pronađemo efikasne i primjerene odgovore i garantujemo osjećaj sigurnosti i bezbjednosti svakog pojedinca, porodice i zajednice”, kazao je Veljović.

Odnosi povjerenja i partnerstva policije i građana su, naglašava Veljović, temeljna vrijednost koju treba dodatno podsticati, a etički i moralni kodeks postulat u djelovanju i postupanju.

“Napuštam policijsku organizaciju, jedinstvenu, snažnu i značajno reformisanu i spremnu da sačuva sigurnost zajedničke države, ali kao i promotera regionalne saradnje i pouzdanog partnerstva. Svi koji dođu jednog dana moraju i otići i o tom danu treba razmišljati jer samo zakonit rad garantuje osjećaj bezbrižnosti i ponosa na ostvareno”, zaključio je Veljović.

Vlada je juče donijela odluku da na čelu Uprave policije bude Vesko Damjanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here