Predsjednik Odbora za ljudska prava Jovan Vučurović za ponedjeljak 28. decembra sazvao je sjednicu tog tijela na kojoj će se razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Na sjednicu Odbora pozvani su ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Pozvani su i predstavnici vjerskih zajednica u Crnoj Gori – administrator MCP Joanikije, reis Islamske zajednice Rifat Fejzić, barski nadbiskup Rok Đonlešaj i predsjednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nina Ofner Bokan.

Poziv je dobila i šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, koordinatorka UNDP-a Daniela Gasparikova, savjetnica UN za ljudska prava Anjet Lanting, šefica Misije OEBS Maris Davije i programski direktor Građanske alijanse Milan Radović.

O Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica sjutra će raspravljati Zakonodavni odbor.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here