Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić 30 dana od stupanja na funkciju dostavio je Agenciji za sprečavanje korupcije ASK imovinski karton u kojem se navodi da je u decembru primio 1.444 eura plate.

Prema podacima, Bojanić je vlasnik stana od 61 kvadrata. Od 2003. godine otplaćuje 45.495 eura stambenog kredita, u ratama od po 407 eura. On je izgradio i kuću od 137 kvadrata, čiji je vlasnik 25 odsto. Novoizabrani ministar je kupio i 108 kvadrata poslovnog prostora u kojem ima 50 odsto vlasništva. U imovinskom kartonu se navodi da je naslijedio pašnjake, livade, šume, njive i vinograde u kojima ima do 25 odsto vlasništva.

Bojanić vozi “Opel Astru Enjoy” staru pet godina. Na tekućem računu ima 2.000 eura. On je vlasnik i 40 odsto akcija u kompaniji E-Novativa.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, ta firma se bavi konsultantskim aktivnostima u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem. Bojanić se vodi kao njen osnivač. ASK je objavio i da je sto postotni vlasnik NVO Fondacija za građansku hrabrost.

Ministar kapitalnih investicije nije dozvolio uvid u bankarske račune.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here