Britanski bokser Entoni Džošua rekao je da se bliži kraju karijere i ocijenio da mu je ostalo još najviše pet godina prije nego što se povuče.

Otkako je debitovao kao profesionalac 2013. godine, Džošua je dvostruki svjetski šampion u teškoj kategoriji, 2019. godine u revanšu protiv Endija Ruisa osvojio je titule u WBA, IBF i WBO verziji, a odbranio ih je prošlog mjeseca nokautom protiv Kubrata Puleva.

“Ovo nije početak moje karijere, bližim se kraju. Nijesam neko ko živi u trenutku i misli da će sve biti kao što je sada. Uvijek unaprijed planiram i idem ka završetku karijere. Ostalo je još pet godina, to je praktično olimpijski ciklus”, rekao je Džošua za Skaj.

“Imam olimpijski ciklus i malo više, pa kada budete vidjeli naredne Olimpijske igre, tada ću se približiti kraju karijere i na scenu će doći naredna generacija”, dodao je 31-godišnji bokser.

Ove godine očekuje se velika borba protiv Tajsona Fjurija, koji je debitovao 2008. godine.

“Fjuri je profesionalac duže od mene. Trebalo bi da se povuče uskoro. Ako želi da učvrsti svoje nasljeđe, ovdje sam i spreman sam. Ugradio sam se u ovu poziciju”, naveo je Džošua.

Fjuri (32) je prošle godine rekao za Skaj da želi da vlada dugo, kao Vladimir Kličko, koga je upravo on pobijedio i prekinuo njegovu dominaciju.

“Kličko je to uradio u 40 godina. Mnogi veliki šampioni nastavljaju da se bore. Ja ne boksujem zbog boksa, zbog slave, ne boksujem zbog pojasa. Ja boksujem jer me to čini srećnim i zato što to volim. Nikome nemam šta da dokazujem, ali sada boksujem zato što volim i to radim čitavog života. Zašto da odem kada sam još mlad”, naveo je tada Fjuri.

B92

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here