Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić trebalo bi da konačno nauči ustavne nadležnosti i sistem podjele vlasti. Za početak, savjetujemo ga da pročita član 94 Ustava Crne Gore u kojem su jasno propisane nadležnosti predsjednika Crne Gore i njegovo pravo da Zakon vrati na ponovno odlučivanje Skupštini, poručili su danas iz Demokratske partije socijalista.

Kako navode, Đukanović, kao i DPS, pokazali su puni demokratski kapacitet u prethodna četiri mjeseca mirnom i demokratskom tranzicijom vlasti bez ijedne opstrukcije.

“Podsjećamo javnost da je DPS čak davao kvorum i većinu za izmjenu poslovnika kako bi se uvelo online glasanje i kako bi Vlada mogla biti izglasana u situaciji kada je jedan dio poslanika parlamentarne većine bio odsutan zbog koronavirusa”, dodaju u toj partiji.

Ipak, ukazuju da demokratski kapaciteti njihove partije ne podrazumijevaju da će trpjeti bezakonje, otpočinjanje sjednica bez kvoruma, uzurpiranje nadležnosti DIK-a i uvođenje pravnog nasilja od strane nove vlasti.

“Takvom ponašanju ćemo se jasno suprotstaviti na institucionalan način u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore”, zaključuju u Demokratskoj partiji socijalista.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here