Demokratska partija socijalista DPS pitala je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da li on stvarno misli da “četnički vojvoda i žena ministar-četnik mogu da rade na razvoju Prijestonice”.

Naime, u DPS-u su reagovali na Abazovićevu čestitku upućenu Cetinjanima i ocijenili je kao licemjerstvo Građanskog pokreta GP URA. Oni poručuju da niko nema pravo da učestvuje u urnisanju države.

“Licemjerstvu GP URA nema kraja, pitamo se do kada. Ovoga puta to licemjerstvo ogleda se u čestitki Dritana Abazovića građanima Cetinja. Kaže Dritan da će ova Vlada da se posveti razvoju Cetinja. Da li on stvarno misli da četnički vojvoda i žena ministar – četnik mogu da rade na razvoju Prijestonice? Oni koji Cetinje nazivaju malim nebitnim selom pod Lovćenom i koji bi Cetinje, da im može biti, najradije ogradili bodljikavom žicom. Da li Dritan zaista misli da ova četnička koalicija može uraditi bilo što dobro za Cetinjane. Umjesto neiskrenih čestitki koje upućuje Cetinjanima, mi njega iskreno pozivamo da dobro porazmisli, što i za čiji interes radi, jer niko nema pravo, pod ma kakvim izgovorom, da učestvuje u urnisanju države”, zaključili su u DPS-u”, naglasili su u DPS-u.

Ako je pak, kako dodaju, Abazović mislio da će ovom čestitkom prikriti izdaju crnogorskih interesa i Crnogoraca koju je njegova partija namjerila da uradi, na način što će Cetinjski manastir i sve manastire pokloniti Srbiji – vara se.

“Imali su kroz istoriju Cetinjani mnogo takvih “dobročinitelja”, ali su svi ispraćeni na način kako zaslužuju okupatori i domaći izdajnici. Cetinje je, ako nije znao, prije svega grad heroj, grad koji je kroz svoju istoriju gajio vrijednosti slobodarstva i antifašizma, a to je u suprotnosti sa svim onim što njegovi koalicioni partneri – četnici baštine”, zaključili su u DPS-u.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here