Današnje privođenje predsjednika Opštine Ulcinj za, kako je euforično tvitnuo Dritan Abazović, partijsko zapošljavanje, je vrhunac licemjerja ove vlasti i nagovještaj da će ona pokušati revanšizmom da zamaskira svu svoju bruku, sve nelegalne poteze i sramna činjenja, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

“U trenutku kad nova vlast javno pravi partijsku podjelu državnih funkcija, uhljebljuje svoje supruge, djevojke, sinove, kumove u državne institucije, otpušta politički, nacionalno i vjerski nepodobne, i takvim potezima dovodi u pitanje proces evropskih integracija, Dritan Abazović, izdaje naloge lokalnim tužiocima i drugim nadležnim organima, koga da privode zbog partijskog zapošaljavanja”, poručuju iz DPS-a.

Zatim su se osvrnuli na zloupotrebu državnih institucija od strane Abazovića, poručujući mu, da primjere partijskog zapošljavanja ima i u praksi Carevića i Šćekića.

“Zabrinjavajuće je što za svoje šepurenje po društvenim mrežama Abazović zloupotrebljava državne institucije, u ovom slučaju policiju i Tužilaštvo. Naravno, kako iza svakog osionog i bahatog čovjeka stoji kukavica, tako i Dritan Abazović mora da zažmuri na odluku Državne komisije da je Marko Carević u Budvi nezakonito otpuštao i partijski zapošljavao, da to radi i Šćekić u Beranama, da je lokalna državna uprava puna kadrova URE familijarno i partijski povezanih”, ukazuju iz DPS-a.

Iz DPS-a pitali su Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića ali i Tužilaštvo, da li će i kad, reagovati na sve javne poteze partijskih zapošljavanja, etničke, vjerske i političke čistke, sramotno popunjavanje najviših instanci državne uprave bliskom rodbinom nove vlasti.

“Vjerujemo da Abazović, ne može da uhapsi sam sebe, a ni one koji ispred njegovih očiju zapošljavaju jer bi ga ti isti istog trenutka lišili bilo kakve vlasti”, dodaju iz DPS-a.

Iz DPS-a, očekuju od Tužilaštva da nepristrasno postupa po zakonu i Ustavu a ne prema pritiscima i nalozima onih koji ovakvim bijednim marketingom žele da sakriju svoju sramotu.

“Ukoliko Tužilaštvo hitno ne reaguje na očigledne primjere partijskog zapošljavanja i kršenja zakona od strane vlasti u Budvi, Beranama, Ministarstvu odbrane i mnogim drugim institucijama, ono više nije ni profesionalno ni nezavisno nego Dritanovo tužilastvo, zaključuju iz DPS-a.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here