Povodom Dana osnivanja Prijestonice Cetinje, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku građanima, gradonačelniku, kao i predsjedniku Skupštine opštine Cetinje, saopšteno je iz Socijaldemokrata.

“4. januara 1482. godine osnovan je prijestoni grad, Cetinje. Danas, 539 godina kasnije, u to isto Cetinje se kunu Crnogorci i Crnogorke i ono predstavlja naše svjetlo u tami, našu luču nikad ugašenu. Ono je, zajedno sa visokim Lovćenom, oltarom crnogorskim, svetinja svakoj Crnogorki i svakom Crnogorcu. Ono na najbolji način simbolizuje trajanje Crne Gore i ono je garant ispunjenja onog našeg prkosnog uzvika- Da je vječna Crna Gora”, poručuje Brajović.

Brajović je ovom prilikom ukazao na ljubav koju građani Cetinja, sa ponosom, iskazuju prema svojoj Prijestonici.

“Cetinje se nosi u srcu i ono jeste srce Crne Gore. Njime se dičimo dok nižemo uspjehe, a njemu se okrećemo kad god je teško. Jer dok je Cetinja, biće i Crnogoraca, biće i Crne Gore. Zato, poštovane Cetinjanke i Cetinjani, prema prijestonom gradu moramo imati poseban odnos i pokazivati posebnu brigu. Želim da dostojno obilježite ovaj svečani dan, u slavu svih poštovanih Cetinjana”, zaključuje Brajović u čestitci.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here