Patriotsko komitski savez poziva članstvo i simpatizere, ostale suvereniste i patriote, da prisustvom na Cetinju, na Badnji dan, pošalju poruku svijetu, da postoje vjernici i poštovaoci Crnogorske pravoslavne crkve, koji svoja prava na slobodu vjeroispovijesti već 28 godina ostvaruju pod
vedrim nebom, na trgovima širom matične države, poručili su predstavnici tog saveza.

Oni ističu da svijet mora da zna da u srcu Crne Gore, suverene i nezavisne države, žive njeni građani, obespravljeni po religijskom osnovu, usred svoje rođene kuće, u kojoj ne mogu pristupiti svojim vjerskim objektima, kojima od 1920.godine upravlja crkva susjedne države.

“Tj isti svijet mora da zna da će izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti, dio teritorije suverene države Crne Gore, članice NATO saveza, pripasti drugoj državi i da taj nasrtaj na suverenitet i slobodu, Crna Gora neće čekati skrštenih ruka. Niti može, jer bi takvo ponašanje bilo izdaja Crne Gore. Evropa i svijet moraju biti svjesni da prećutnom podrškom nelegalnih i nelegitimnih poteza nove vlasti,posebno uskraćivanju prava na slobodu vjeroispovijesti pravoslavnih Crnogoraca, doprinose sve dubljoj provaliji između pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori, sve većem antagonizmu i netrpeljivosti. Za samo mjesec dana rada nove vlasti, Crna Gora je proključala”, rekli su u Patriotsko komitskom savezu.

Kako dodaju, marginalizovanjem Crnogoraca kao samosvojne nacije, u svakom smislu, samo se postiže kontraefekat-

“Vrijeme će brzo pokazati da ćemo, kao jedini izlaz iz ove situacije, uraditi ono što smo uvijek činili kroz istoriju: ujediniti se i zajedno izboriti za suverenu i građansku državu-ili nas neće biti!
Poštovaoci komita, patriote, suverenisti i građani, naše mjesto je 6.januara na Cetinju, uz našu Crnogorsku pravoslavnu crkvu, obespravljenu i progonjenu, vrijeđanu i ponižavanu, ukinutu pa vaskrslu, ali dostojanstvenu i stamenu u svakom istorijskom trenutku Crne Gore. A mi, današnji, živimo tu istoriju i moramo je biti dostojni. Zato 6.januara, u 15 sati, mjesto nam je u srcu naše države, našem simbolu trajanja, čojstva i prkosa-prijestonom Cetinju ! Za pravo, čast i slobodu! Da je vječna Crna Gora”, zaključili su u Savezu.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here