Sada je svima jasno da su odluke i zakoni koje je donosila Skupština na “hajdučkoj” sjednici bez kvoruma ništave i da se moraju ponovo usvajati i glasati kada bude zakazana redovna sjednica, koja će imati kvorum. Vraćanje ovih akata od strane predsjednika Mila Đukanovića Skupštini na ponovno odlučivanje bio je logičan i jedini zakonski i ustavno moguć slijed događaja, saopštili su večeras iz Liberalne partije.

Kako ističu, građani su svjedočili nezapamćenom pravnom nasilju koje se nikada nije desilo u istoriji crnogorskog parlamentarizma, od 1905. i prve Skupštine pa sve do ove skupštine, kada je većina okupljena oko DF, Demokrata i URA započela sjednicu bez osnovnog demokratskog standarda – kvoruma.

“Zarad partijskih i interesa SPC priredili su Crnoj Gori neviđenu sramotu i institucionalni haos. Liberalna partija zato traži da kompletno rukovodstvo Skupštine koje je predvodilo nelegalnu sjednicu 28. decembra protekle godine, podnese ostavke, na čelu sa predsjednikom Bečićem, potpredsjednicima Bulajićem i Bošnjak te pomoćnicnom generalnog sekretara Jelenom Radonjić. Oni su svjesno i sa predumišljajem prekršili Ustav, više zakona i poslovnik, što su i svjedočili građani uživo pred licem javnosti. Za takav bahat odnos, samovolju i bezvlašće moraće da ponesu odgovornost”, poručuju iz LP.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here