Predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, čestitao je predstojeći Božić Svetom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, Mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske i Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, Episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, Episkopu Mileševskom Atanasiju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti, saopšteno je iz Nove Srpske Demokratije.

On je istakao da ovaj Božić se dočekuje poslije godine velike i veličanstvene borbe pravoslavnih hrišćana u Crnoj Gori za odbranu svojih svetinja.

Ta borba je, kako je naveo, donijela veliko jedinstvo našeg naroda u Crnoj Gori kroz koje smo svi mi uzdigli svoja srca i napravili jedan korak naprijed i kao vjernici i kao ljudi.

Mandić je, takođe, ukazao na nedostatak onih, najboljih koji nisu više među živima, tom prilikom misleći na Mitropolita Amfilohija i Patrijarha srpskog Irineja,

“Oni su zadobili carstvo nebesko predvodeći naš vjerni narod sve ove decenije a pogotovo u poslednjoj godini kada je trebalo odbraniti svetinje u Crnoj Gori. Sigurni smo da se danas njihove duše raduju zajedno sa nama proslavljajući dan rođenja našeg Spasitelja. Kao što su oni pripremani od naših velikih duhovnika da vode Crkvu Božiju tako su i oni sami stvorili čitavu generaciju novih arhijereja naše crkve kao njihove dostojne nasljednike koji će pravilno upravljati riječju istine Božije u vremenima koja nas čekaju”, istakao je Mandić.

Mandić je dodao da ovih dana neprijatelji crkve ponovo pokušavaju da unesu nemir i smutnju među narod.

“To su oni političari koji su dok su imali vlast, pokušali da ukinu istorijsku, petrovićku Crnu Goru, pa su kao i mnogi drugi okupatori zbog toga prvo udarili na naš narod i našu crkvu, Njegoša, kosovsku misao i naše vjekovne saveznike i zaštitnike. Kao što su se ti njihovi napori završili porazom koji su doživjeli na izborima 30. avgusta prošle godine tako će i sve ove opstrukcije koje ovih dana pokušavaju da naprave da bi izigrali volju naroda, pogotovo kada su izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovjesti u pitanju, da se završe njihovim političkim krahom”, zaključio je Mandić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here