Izjava premijera Zdravka Krivokapića da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti je populistička, politikantska i ispod svakog nivoa. To je ocijenio šef države na Twitteru i poručio premijeru: “Ne branite vi Crnu Goru od mene”.

“Populistička, politikantska reakcija Zdravka Krivokapića je ispod svakog nivoa. Ali, njegov problem. Nijesu valjda on i lideri većine koji su se horski oglasili očekivali da ću biti saučesnik u njihovom protivpravnom postupanju, i daljem podrivanju sistema i državnih institucija”, napisao je Đukanović.

Moraju se, kaže Đukanović, naučiti da Skupština ne može donositi odluke bez kvoruma, i da se mimo zakonske procedure ne može potvrditi mandat novom poslaniku bez prethodno pozitivnog mišljenja DIK.

“O radničkim pravima i drugim posljedicama po bankarski i ekonomski sistem morali su brinuti kad su bespravno donosili odluke. Ne može ih amnestirati od odgovornosti demagoški pokušaj da za to okrive mene. Nijesu oni pozvani da sude da li sam prekršio Ustav. To neka izvole provjeriti pred nadležnom institucijom – Ustavnim sudom. No, za njih je izgleda i skupštinski poslovnik nedokučivo štivo. Zato, dobronamjerni savjet: ne sudite o tome što ne znate. I ne branite vi Crnu Goru od mene”, jasano je poručio Đukanović.

Na kraju, naglašava on, da biste dobili očekivano uvažavanje, i normalnu kohabitaciju, poštujte ustavne nadležnosti i potrudite se da malo vaspitanije komunicirate.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here