Nevrijeme koje je posljednjih dana pogodilo Crnu Goru izazvalo je poplave u više opština. Situacija u Ulcinju, Rijeci Crnojevića, području Skadarskog jezera, za sada pod kontrolom. Iz Direktorata za vanredne situacije kažu da ne očekuju značajnije promjene narednih dana. Ono što ohrabruje je vremenska prognoza prema kojoj od sjutra prestaju padavine.

“Trenutno voda nije ušla u kuće, ali raste od jutros, veća je jedno 10-15 centimetara. Raste I sad, to je otprilike da poplavi asfalt. Mi smo navikli na ovu situaciju I zbrinuli smo stoku, ali ako poraste pola metra, metar, biće alarmantno”, kaže jedan od mještana.

Iz Direktorata za vanredne situacije kažu da je situacija pod kontrolom, te da ne očekuju ni velike promjene ni narednih dana.

“Možemo reći da je situacija na području Skadarskog jezera stabilna. Isto tako, postoje određene prijetnje, ali zbog naše komunikacije sa opštinskim timovima i službama zaštite i spašavanja, smatramo da će situacija ostati onakva kakva jeste, odnosno stabilna I na zavidnom nivou”, kazala je Dalida Martinović Crnovršanin iz Direktorata.

Ipak, ukoliko bi na nekim mjestima voda prešla uobičajene građane savjetuju građane:

“Da pređu na viši nivo, odnosno viši sprat. Jako je bitno da sarađuju sa timovima koji pružaju pomoć. Nema kontakata sa električnim uređajima kao ni plovidbe”, kaže Martinović Crnovršanin.

RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here