Nakon teksta Antene M, koja je ukazala na zastrašujuće grafite sa porukama mržnje u naselju Dolac u Beranama, radnici Agencije za izgradnju i razvoj te opštine su ih danas prekrečili, objavila je Opština Berane.

Fotografije grafita našem portalu juče su poslali čitaoci, zgroženi porukama na nekadašnjoj zgradi aerokluba Berane, koja se nalazi pored beranskog aerodroma.

Grafiti su prekrečeni, ali govor mržnje je ostao i preselio se na društvene mreže. Naime, jedan korisnik Instagrama na svom nalogu je objavio da će grafita biti opet, ponavljajući poruke “kolji šiptare” i “živiš Arkane”.

On je objavio i fotografiju teksta sa našeg portala uz komentar “Nešto novo u naselju” i zastave Srbije.

Širenje međuvjerske i međunacionalne mržnje u tom gradu ne dešava se prvi put. U avgustu prošle godine fasade nekih kuća u naseljima Talum i Hareme, bile su ispisane sličnim grafitima, a počionioci nijesu otkriveni.

Ispisivanje grafita osudili su danas predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i predsjednik SO Berane Novica Obradović. I iz Bošnjačke stranke su poručili da zastrašujuće poruke iz Berana ne smiju proći bez reakcije nadležnih, dok su i iz SNP-a pozvali tužilaštvo da otkrije počinioce.

Iz SD-a su poručili da su na sceni istrajni pokušaji revitalizacije nacional – šovinističkih tendencija.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here