Pjesma nosi snažan društveno angažovan karakter na temu vršnjačkog nasilja, a ono što aktivizam ove vrste čini posebno važnim i originalnim jeste okolnost da dolazi direktno od djece.

14ogodišnja djevojčica Sara Asanović, koja je javnosti poznata po svojim harizmatičnim nastupima na TV takmičenjima i dječijim festivalima, pjesmu je sama komponovala, a u duetu snimila sa svojim vršnjakom Draženom Bakovićem, još jednom mladom zvijezdom iz svijeta dječije muzike. Iz tipično umjetničke empatije prema vršnjacima koji su žrtve vršnjačkog nasilja, nastala je pjesma sa jedinstvenom izvodjačkom emocijom, koju motivirajući tekst lansira do srca slušalaca na iskren ali i potresan način, što je i dovelo do ideje da ova pjesma bude posvećena borbi protiv ovog fenomena, u okviru jedne ovakve kampanje.Incijativa dvoje mladih ljudi netipična za naše prostore, njihov talenat i na kraju sjajna pjesma, okupila je poznate crnogorske umjetnike u cijelom procesu produkcije i pjesme i video spota. Tekst je napisao MC Koks, a u svom studiju MusicLand producirao muzički maestro Saša Gajić. Koala Production je radila neke od najuspješnijih društveno odgovornih kampanja u zemlji, i snimila je spot koji je uronjen u romantičnu viziju Podgorice, a obojen je prazničnim, novogodišnjim koloritom gradskih ulica. U svom rezultatu, spot pokreće masovnu reakciju empatije u isto vrieme paleći alarm javnosti, sa ciljem da se osvijesti ovaj problem na način koji zaslužuje.

Dražen i Sara su, iako izuzetno mladi, stekli veliko muzičko iskustvo učestvujući u muzičkim emisijama i tamičenjima, na kojima su osvojili značajne regionalne uspjehe, a njihove izvedbe su praćene milionskim pregledima na Youtubu. Ova pjesma je kako kažu njihov ličan odgovor na nešto što je realnost njihove svakodnevice.. U školi, na internetu, u društvu… Njihov iskren protest je zaplesao zajedno sa njihovim talentom u misiji pozivanja u pomoć svih nas…, jer kako u pjesmi kažu „djeca ne treba da pate“!

KRATKE AUTOBIOGRAFIJE

Sara Asanovic je rodjena na dan zaljubljenih, znaci 14.02.2006 godine u Podgorici,Učenica je devetog razreda OŠ. Marko Miljanov, i treći razred je niže muzicke škole Vase Pavić u Podgorici. Od svoje osme pa do trinaeste godine aktivan je član Djecijeg Hora Zvijezdice. Učesnik je raznih emisija I takmičenja za djecu na kojima je osvojila mnoge nagrade. Od svih nastupa izdvojila bi nastup u CNP-u kada je sa glumcima pjevala na koncertu „Glumci pjevaju“ koji joj je ostao u nezaboravnom sjećanju.

Dražen Baković je rodjen 23.05.2005 u Podgorici. Od svoje devete godine je počeo da pjeva. Učenik je prvog razreda srednje Muzičke škole Vasa Pavić. Do svoje dvanaeste godine je pohadjao školu pjevanja D-moll. Učestvovao je na takmičenju Pinkovih Zvezdica gdje je je osvojio drugo mjesto. Na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope odnosi prvo mjesto sa cijelom ekipom. Učesnik je festivala Stare note novi zvuci I mnogobrojnih humanitarnih koncerata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here